Faste aktiviteter på SFO

Alle dager

Det er spising fra klokka 15. Alle elever sitter ved bordet, også de som ikke er sultne, for vi skal prate sammen og ha det hyggelig. Det er alltid fint å være alle. Det er også her vi krysser inn alle barna og gir beskjeder. Hvis vi trenger det, tar vi et SFO-møte også. Vi spiser vanligvis i to grupper, en stor gruppe i Ringen og en liten på SFO-kroken. Alle rydder opp sin egen kopp og tallerken etter seg. De som går fra bordet før halv fire leker i Ringen. Barna kan ikke være i gangen eller i garderobene.

Mandag leker alle elevene ute hvis været er ok. Hvis det er veldig kaldt eller vått ute,

deler vi barnegruppa i to. En gruppe går i kjelleren og den andre leker i Ringen. Når vi deler barnegruppa, skal de voksne gjøre tydelige avtaler om hvem som har ansvar for hvilke barn. Alle kommer inn/opp innen 16:30. Etter det er det lek i Ringen og rolig aktivitet på SFO-kroken.

Tirsdag er det datadag. Det er lov til å spille på maskinene på datarommet eller på

en egen iPad, telefon , tablet eller lignende. Men datatiden begynner ikke

før klokken 15:30. Det skal alltid være en voksen på datarommet sammen med de barna som spiller der. De som spiller på eget utstyr skal sitte i kortrappa i Ringen sånn at de voksne kan gå bak og følge med på hva de spiller eller ser på. Det skal alltid være en voksen tilstede, og den voksne skal hjelpe barna til å følge datareglene våre. Datatiden er helt slutt 16:30.

De voksne skal si fra til barna ti minutter før sånn at de er forberedt på å skru av. De voksne skal hele tiden passe på at film, spill og lignende ikke brukes til å utestenge noen eller til å krenke noen. De som ikke vil spille, leker fritt i Ringen eller holder på med rolige aktiviteter på SFO-kroken.

Onsdag deler vi opp gruppa i ulike aktiviteter. Vi har hyttebygging på scenen, en

gruppe ute (i kjelleren ved elendig vær) og kreativt verksted. SFO-kroken skal være rommet for de som vil ha det stille og rolig.

Torsdag er det først og fremst fri lek. Dette foregår i Ringen , men det kan også

være at en gruppe går ut. SFO-kroken er rommet med rolige aktiviteter. Det er også mulig å tegne eller gjøre andre kreative aktiviteter.

Fredag går vi først på en tur (like etter klokka ett) og vi er tilbake litt før tre. Da

spiser vi sammen, og etter det er det fredagskino. De filmene vi viser er alltid tillatt for alle.

Hvis noen av barna eller de voksne kommer på noe gøy de har lyst til å holde på med, er det alltid lov å foreslå dette. Det er ikke sikkert vi får det til samme dag, men det er mye vi kan få til med litt planlegging.